• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Oorsmeer verwijderaar

Merken
-30%
EarScratcher EarScratcher Oorsmeer-verwijderaar - blauw
€9,95 €6,95
+
-30%
EarScratcher EarScratcher Oorsmeer-verwijderaar - rood
EarScratcher Oorsmeer-verwijderaar - rood

Deliverytime

€9,95 €6,95
+
-20%
Audispray Audispray Adult - Oorspray oorsmeer reiniger
Audispray Adult - Oorspray oorsmeer reiniger

Deliverytime

€14,95 €11,99
+

Oorsmeer verwijderaar

Met een oorsmeer verwijderaar kunt u hardnekkig oorsmeer verwijderen. Vaak horen we dat men voor het verwijderen van oorsmeer een wattenstaafje gebruikt. Echter raden wij dit ten zeerste af! Met een wattenstaafje duwt u het oorsmeer namelijk nog verder het oor in, tegen uw trommelvlies aan. Het oorsmeer kan hierdoor alleen nog maar voor meer problemen zorgen, waaronder irritaties en ontstekingen. U kunt daarom het beste uw oorsmeer zelf verwijderen met een speciaal daarvoor gemaakte oorsmeer verwijderaar. Bijvoorbeeld door de cerumenpen (Earscratcher) te gebruiken of door middel van de Audispray. Beide middelen kunnen geen schade brengen aan uw oren.

Het belang om oorsmeer te verwijderen

Oorsmeer hoeft niet altijd verwijderd te worden. In het zichtbare gedeelte van de gehoorgang heeft oorsmeer namelijk een praktische functie. Oorsmeer in dit gedeelte zal dan ook niet voor problemen zorgen. Echter hebben sommige mensen last van overtollig of hardnekkig oorsmeer. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, angst of door aanleg voor een extreme hoeveelheid oorsmeer. Overtollig oorsmeer kan als zeer vervelend worden ervaren. Het oor raakt verstopt waardoor u minder goed kunt horen. Bovendien kan het door dragers van hoortoestellen als onhygiënisch ervaren worden.

De juiste manier om oorsmeer zelf te verwijderen

De oorstukjes van een hoortoestel sluiten de gehoorgang af waardoor er bij dragers van hoortoestellen ook een verhoogde kans is op ophoping van oorsmeer. Dit komt omdat het oorsmeer niet op een natuurlijke wijze de gehoorgang kan verlaten. Het is zeer belangrijk dat oorsmeer op de juiste manier verwijdert wordt, want het verwijderen van oorsmeer is niet geheel zonder gevaar. Veel mensen gebruiken oorstaafjes om oorsmeer zelf te verwijderen. Echter is het probleem hierbij dat u het oorsmeer nog dieper in het oor duwt, tegen het trommelvlies aan. Hierdoor kunnen zogenoemde oorproppen ontstaan. Daarnaast wordt oorsmeer ook geprobeerd te verwijderen door met een vinger in het oor te peuteren. Of zelfs met een scherp voorwerp zoals een paperclip bijvoorbeeld. Oorsmeer op deze manier verwijderen is zeer slecht voor het oor! Deze scherpe voorwerpen kunnen het gehoorgang beschadigen en veroorzaken bovendien irritaties. Dit kan een gevaar vormen voor het trommelvlies.

Oorsmeer verwijderen met een cerumenpen

U kunt het beste oorsmeer verwijderen met een oorsmeer verwijderaar zoals de cerumpen. Deze EarScratchers zijn zo ontworpen dat deze het trommelvlies onmogelijk kunnen kwetsen. Er zit een metalen schapertje aan de pen en deze is korter dan de kortste gehoorgang. De bolvormige basis is groter dan de grootste uitwendige opening van de gehoorgang. Het lusje aan de cerumenpen gaat achter en om het oorsmeer heen. Deze drukt het oorsmeer dus niet verder in de gehoorgang. Met het lusje kunt u het oorsmeer gemakkelijk naar buiten schrapen. Dit in tegenstelling tot wattenstaafjes die oorsmeer dus juist richting het trommelvlies duwen.

Oorsmeer zelf verwijderen met een oorspray

Naast de cerumenpen kunt u ook een oorspray als oorsmeer verwijderaar gebruiken. Deze Audispray is gemaakt van een 100% natuurlijk oorhygiëne product en is te gebruiken vanaf 6 jaar. Een flesje kunt u minimaal 2 a 3 maanden gebruiken. Door het handpompje ontstaat er een gecontroleerde druk die een gelijkmatige spray garandeert en het gehele oorkanaal bestrijkt. De tuit van het flesje is zo gemaakt dat deze precies in uw oor past.

Oorsmeer verwijderaar kopen?

Wilt u een oorsmeer verwijderaar kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreide keuze aan diverse oorsmeerverwijderaars. De EarScratchers kunt u per stuk, maar ook in een set van 2 kopen. Zo kunt u met 2 mensen in één huishouden gebruik maken van een cerumenpen. Bestellingen boven de €10,- worden gratis verzonden en voor 18.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden. Heeft u nog een vraag over onze producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hoorbatterijen.nl is de specialist in alles wat met hoortoestellen te maken heeft. Van hoortoestel batterijen tot hoortoestel accessoires. Bovendien bent u hier ook aan het juiste adres voor alkaline batterijen, oplaadbare batterijen en knoopcel batterijen.