• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duurzaamheid Hoorbatterijen.nl

Wat doet Hoorbatterijen.nl aan duurzaamheid?

Hoorbatterijen.nl voelt zich door de verkoop van hoortoestelbatterijen verantwoordelijk om de beschikbare grondstoffen uit batterijen en accu's zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Batterijen kunnen een grote impact hebben op het milieu als deze niet goed worden gerecycled.

Hoorbatterijen.nl is aangesloten bij de Nederlandse organisatie 'Stichting Stibat'. Stibat biedt verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een circulaire economie van batterijen en accu's. Hoorbatterijen.nl vind het belangrijk om batterijen en accu's te hergebruiken en waardevernietiging te minimaliseren. Stibat is de organisatie die hierbij helpt.

Hoeveel schade brengen lege batterijen aan het milieu?

Batterijen vallen onder 'klein chemisch afval'. In batterijen zitten stoffen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Wanneer deze stoffen in de lucht en in ons oppervlaktewater terecht komen sterven er planten, dieren en kunnen mensen er ziek van worden. Gooi batterijen dus niet in de afvalbak. Door dit te doen worden de batterijen met het restafval verbrand en komen er schadelijke stoffen vrij. Het is daarom zeer belangrijk om lege batterijen te onderscheiden van het overige afval.

Wat gebeurt er met de ingeleverde batterijen?

Ingeleverde batterijen komen terecht in het sorteercentra van Stibat. In het sorteercentrum worden handmatig alle ingeleverde batterijen gesorteerd op chemische samenstelling. Vervolgens gaan de gesorteerde batterijen naar verschillende recyclers in Europa. Zij verpulveren de batterijen waarna ze in een vacuümoven gaan op 850°C. Door het verbranden op deze hoge temperatuur worden er metalen gewonnen uit de batterijen. Denk hierbij aan ijzer, lood, zink en mangaan. Deze metalen dienen als grondstof voor het maken van nieuwe producten. Zo worden er bijvoorbeeld fietsen, dakgoten en kaasschaven van gemaakt.

Waar kan ik mijn lege batterijen inleveren?

In alle winkels die batterijen (of producten met ingebouwde batterijen) verkopen, staat een inzamelmiddel van Stibat. 'Waar je de batterijen koopt, kun je ze kwijt'.

In totaal zijn er ruim 26.000 inleverpunten. Er is altijd een inzamelpunt bij u in de buurt. Denk hierbij aan de supermarkt, bouwmarkt, drogist en nog vele andere inzamelpunten. Bekijk hier waar u uw lege batterijen kunt inzamelen.

Uiteraard kunt u uw lege batterijen ook bij Hoorbatterijen.nl inleveren. Stuurt u ons gerust een mailtje naar [email protected] en u ontvangt van ons de instructies.

Samen naar een beter milieu!