• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoorbatterijen

Hoorbatterijen

Hoorbatterijen van topkwaliteit haal je bij hoorbatterijen.nl het voordeligst! Ben je op zoek naar batterijen voor je hoortoestel? Wees dan gerust. Op hoorbatterijen.nl Hebben we ze in alle vormen en maten. Per pakje (blister) of grotere aantallen is ook geen probleem. Op zoek naar een specifiek modelnummer of kleurcode batterij? Ga dan in het hoofdmenu door naar de juiste Type batterij. Hoorbatterijen zijn over het algemeen knoopcelbatterijen. Dit zijn kleine ronde batterijen die netjes in het hoortoestel passen. Maar let op, het werkt niet allemaal hetzelfde als normale batterijen. Lees voor verdere informatie onderstaande tekst!

Nieuw met hoorbatterijen? Hier een aantal tips

  1. Op een hoorbatterij zit een sticker. Deze zit hier niet zomaar en heeft een eigen functie. De sticker zorgt voor een luchtdichte afsluiting. Laat deze dus ten alle tijden op de batterij zitten en verwijder deze een aantal minuten voor het gebruik van de nieuwe batterij. Hierdoor krijgt de batterij een paar minuten de tijd om te ademen en zo het best zal functioneren.
  2. Als je gebruik maakt van een apparaat om je hoortoestel mee te reinigen. Zorg dan dat op het moment van reinigen er geen batterij in uw hoortoestel zit.
  3. Omdat hoorbatterijen vaak verwisseld moeten worden zit je al gauw met een een aantal lege batterijen. Zorg ervoor dat deze worden gedeponeerd op de juiste plek en gooi ze niet zomaar mee met het alledaagse afval. Zo werken we allemaal een beetje aan een beter milieu!

Verschillende soorten hoorbatterijen

Zoals hierboven al genoemd bestaan er hoorbatterijen in alle soorten en maten. De varianten die hier in de webshop te vinden zijn die zijn gesorteerd op type nummer. Elke hoortoestel batterij heeft een nummer en een kleur. (De kleur van de sticker op de batterij en de verpakking):

Dit zijn eigen verschillende “codes” voor de batterijen en staan ook gelijk aan verschillende kleuren. Zo is de Batterij Type 10 Geel en kan je heel makkelijk opzoeken voor welke modellen de batterij in aanmerking komt.

Types en codes, wat betekent dit nou eigenlijk allemaal?

We zullen je even een aantal termen uitleggen die vaak voorkomen in de wereld van hoorbatterijen om je een stukje meer wegwijs te maken. Zo staat er wel is CIC en IHO bij een batterij. Zegt je niet zoveel maar is eigenlijk best wel belangrijke informatie om te weten. Hier de 5 meest voorkomende afkortingen van hoorbatterijen;

CIC = Compleet in de gehoorgang

MIHO = Mini in het hoor

IHO = In het oor

AHO = Achter het oor

CI = Cochleair implantaat*

*Cochleair implantaat of kortweg CI is een apparaat wat geluid omzet in elektrische pulsen. Een CI is een hoortoestel die door middel van een operatie wordt aangebracht. De overige hoortoestellen zijn gewoon aan te schaffen en te plaatsen zonder operatie. 

Wat is de meest gangbare hoorbatterij?

De batterij die over het algemeen het meest gebruikt wordt en dus ook bij de meeste hoortoestellen past is de Batterij Type 312. Ook wel de PR41 genoemd. Fabrikanten van hoortoestellen zijn hier ook van bewust en zullen altijd proberen om de gangbare modellen uit te brengen in combinatie met de Batterij Type 312. Dit sluit niet uit dat er geen standaard modellen zijn die deze batterij niet gebruiken maar hij komt wel het meest voor. 

Wat is de levensduur van een hoorbatterij?

De levensduur van hoorbatterijen verschilt per type (kleur) Er zijn verschillende tests geweest in het verleden waarin de typenummers getest zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld uit een test van testgoed.nl dat de levensduur van oranje hoorbatterijen ongeveer 16 dagen is en de levensduur van de bruine hoorbatterijen ongeveer 9 dagen. Er zit dus best een groot verschil per batterij. Afhankelijk daarvan kan het van enkele dagen tot enkele weken zijn. Gemiddeld genomen zou je iedere vijf dagen je hoorbatterij moeten vervangen. Er zijn ook een aantal punten om rekening mee te houden en zo de levensduur van een batterij te optimaliseren. Hieronder een aantal tips die je direct kan toepassen.

  • Altijd de batterijen op kamertemperatuur bewaren
  • Zorg ervoor dat uw hoortoestel uit staat s’ nachts
  • Laat het batterijenvakje van het hoortoestel s’ nachts open voor ventilatie

Is mijn hoorbatterij nog vol?

Het is uiteraard ook handig om te weten of de batterij nog vol is en dus nog even kan functioneren of dat die toe is aan vervanging. Er zijn verschillende methodes om dit te kunnen testen. De meest eenvoudige methode is er één die iedereen zelf kan uitvoeren. Dit doe je door middel van je handen in komvorm op je hoorapparaat te leggen. Op dit moment als de batterij nog functioneert zal je een fluitend geluid ervaren. De andere manier is het gebruik maken van een batterijtester. Dit apparaat meet of de batterij nog voldoende stroom geeft aan het hoortoestel.

Hoeveel hoorbatterijen heb ik nodig?

De hoorbatterijen worden, ongeacht het type nummer vaak per 6, 60 of 120 verkocht. Hoeveel batterijen je zou moeten aanschaffen is natuurlijk een eigen keuze. Wel is er een reden dat de batterijen met deze oplages verkocht worden. Zoals al eerder genoemd gaan de batterijen gemiddeld 5 dagen mee. Dus met 6 batterijen zou je dan een maand vooruit kunnen. Het is zonde om elke maand nieuwe batterijen te kopen mede omdat het niet zal veranderen welke batterijen nodig zijn en met grotere hoeveelheden zie je vaak dat het ook voordeliger wordt. Met 60 batterijen zal je dus ongeveer een jaar doen en met 120 vanzelfsprekend 2 jaar. Zo voorkom je extra veel moeite om elke maand maar weer batterijen te scoren voor je hoortoestel.

Zijn batterijen voor een hoortoestel aftrekbaar?

Helaas worden batterijen voor een hoortoestel niet vergoedt door je verzekeraar. Maar wees gerust, dit was nog niet alles. Wel kan je vaak de kosten aftrekken van de belasting. De kosten van hoorbatterijen vallen onder de fiscale aftrekpost ziektekosten hulpmiddelen. Wilt je hier meer informatie over weten dan kan je het beste even kijken op de website van de belastingdienst zelf over hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Heb je verder nog vragen over hoorbatterijen of over andere gerelateerde zaken? Neem dan gerust contact op via +31 30 8884152 of stuur even een mail naar [email protected]. Wij streven er naar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden!