• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Lithium batterijen

Hier tref je onze lithium batterijen.
Merken
-83%
Rayovac Rayovac Lithium CR1216 3V knoopcel Blister 1 - 1 pakje
Bevat 1 batterijen
€2,99 €0,50
+
-83%
Rayovac Rayovac Lithium CR1620 3V knoopcel Blister 1 - 1 pakje
Bevat 1 batterijen
€2,99 €0,50
+
-83%
Rayovac Rayovac Lithium CR2016 3V knoopcel Blister 1 - 1 pakje
Bevat 1 batterijen
€2,99 €0,50
+
-83%
Rayovac Rayovac Lithium CR2025 3V knoopcel Blister 1 - 1 pakje
Bevat 1 batterijen
€2,99 €0,50
+
-83%
Rayovac Rayovac Lithium CR2320 3V knoopcel Blister 1 - 1 pakje
Bevat 1 batterijen
€2,99 €0,50
+
-83%
Rayovac Rayovac Lithium CR1616 3V knoopcel Blister 1 - 1 pakje
Bevat 1 batterijen
€2,99 €0,50
+

Lithium batterijen

Ben je op zoek naar lithium batterijen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan lithium batterijen voor verschillende type apparaten. Hierdoor kun je gegarandeerd het juiste type batterij vinden. De lithium batterijen die wij in ons assortiment hebben worden allemaal aangeduid met “CR” en dan gevolgd door een drie- of vier cijferige code. Deze cijfers staan voor de afmetingen van de knoopcelbatterij. Al onze lithium batterijen leveren 3 Volt. Hierdoor vallen dit type batterijen onder de “lithium knoopcel batterijen”.

Oude lithium knoopcel batterij vervangen

Wil je jouw oude lithium knoopcel batterij vervangen voor een nieuwe? Dan is het belangrijk dat je goed oplet welk type je nodig hebt. De cijfers achter de CR staan namelijk voor de afmetingen van de batterij. Zo zijn bij de CR2032 de afmetingen: diameter 22mm en dikte 3,2mm. Ondanks dat een CR2025 batterij enorm veel lijkt op een CR2032, kun je deze niet voor elkaar vervangen. Dat komt doordat de batterijen allebei een andere afmeting hebben. Als je besluit toch de batterij te vervangen voor een ander type, dan kan het zo zijn dat de batterij niet goed contact maakt in het compartiment, waardoor het dus niet zal werken.

De levensduur van lithium batterijen

Lithium batterijen gaan langer mee dan alkaline batterijen. Lithium is namelijk de anode die samen met de kathode mangaan een elektrische spanning creëert. Door deze spanning kan een lithium batterij tussen de 1,5 en 9 Volt leveren. De manier waarop dit type batterij is samengesteld zorgt ervoor dat deze lithium batterijen dit voor een langere tijd kunnen doen. Ga bijvoorbeeld maar eens na hoe vaak je de batterij van jouw horloge moet vervangen. In horloges houden lithium batterijen het soms wel tot 3 jaar vol!

Toepassingen voor een lithium batterij

Een lithium batterij wordt voor verschillende apparaten gebruikt, waaronder horloges, digitale camera’s, headsets en dergelijke. Het voordeel van een lithium batterij is dat deze ook goed bestand is tegen vorst, waardoor je deze kunt gebruiken in apparaten die met kou te maken krijgen. Dit type batterijen leveren een hoog piekvermogen. Apparaten die kortstondig meer vragen van een batterij, zoals bijvoorbeeld een camera met flits, beter werken op lithium batterijen.

Verschillende merken

In onze webshop vind je lithium knoopcel batterijen van verschillende merken, waaronder GP, Rayovac en Energizer. Het zijn merken van uitstekende kwaliteit en leveren superieure prestaties. Naast lithium batterijen leveren deze merken ook hoortoestel batterijen. Dankzij hun uitstekende kwaliteit profiteer je dus ook van een uitstekende levensduur.

Lithium batterijen kopen?

Ben je van plan om lithium batterijen te kopen? Dan ben je bij hoorbatterijen.nl aan het juiste adres. Heb je toch nog een vraag over welk type je nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij streven ernaar om jouw vraag binnen 24 uur te beantwoorden. Bestel je op werkdagen voor 18.00 uur? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Bovendien betaal je geen verzendkosten voor bestellingen boven de €10,-. Wij adviseren altijd om meteen meerdere verpakkingen aan te schaffen, zodat je nooit meer zonder zit. Daarom bieden we jou altijd een staffelkorting wanneer je meerdere batterijen van hetzelfde type aanschaft. Naast dit type batterijen ben je hier ook aan het juiste adres voor bijvoorbeeld AA batterijen, AAA batterijen en oplaadbare batterijen.