• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

AAA Batterijen

Hier tref je onze AAA batterijen voor dagelijks gebruik. Alle producten die je ziet in dit productoverzicht staan ook bekend als AAA batterijen alkaline, LR03 en potloodbatterijen.
Merken
Bevat 12 batterijen
€10,95 €10,95
+
Bevat 4 batterijen
€4,95 €4,95
+
-50%
Energizer Energizer AAA Ultra plus Alkaline LR03 Blister 4
Bevat 4 batterijen
€9,99 €4,99
+
Bevat 4 batterijen
€3,45 €3,45
+

AAA Batterijen

Op zoek naar goede AAA batterijen? Zoek dan niet verder, want bij Hoorbatterijen ben je aan het juiste adres voor AAA alkaline batterijen. Dit type batterij heeft een krachtige batterijduur voor alledaags gebruik en is geschikt voor verschillende soorten apparaten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan afstandsbedieningen van televisies, draadloze apparaten, speelgoed enzovoort. Vaak worden AAA batterijen ook gebruikt in fototoestellen, maar omdat deze zeer veel vermogen vragen, adviseren wij je om dan voor oplaadbare aaa batterijen te kiezen. Zo hoef je niet constant de AAA alkaline batterijen te vervangen voor nieuwe alkaline batterijen. In aanschaf zijn ze misschien wel iets duurder dan AAA alkaline batterijen, maar ze gaan daarentegen dan ook langer mee. 

Kenmerken van de AAA batterij

AAA batterijen zijn net iets kleiner dan AA batterijen en wordt ook wel de potlood batterij genoemd. AAA alkaline batterijen zijn rond en hebben aan de bovenkant een kapje met een uitstekende nok. Hieraan kun je zien dat dit de pluspool is. De minpool zit aan de onderkant van de AAA batterij. Let er dus altijd goed op hoe de AAA batterij in het apparaat gestopt moet worden. Dat wil zeggen, de pluspool aan de bovenkant bij de plus in het apparaat en vise versa. Zie je de symbolen niet terugkomen in het apparaat? Vaak kun je dan wel aan de vorm van de batterijhouder zien hoe je de AAA batterij moet plaatsen. Als de batterijhouder in het apparaat een veer heeft, dan is dat de minpool. Sommige apparaten hebben voor de batterij ook een bescherming, zodat deze niet verkeerd erin gestopt kan worden. Als je de AAA batterij verkeerd in de batterijhouder stopt, dan zal de minpool geen contact met de aansluiting maken, omdat deze geblokkeerd wordt door de twee randen van de bescherming. 

Andere benamingen voor alkaline AAA batterijen 

Op zoek naar AAA batterijen? Misschien heb je dan wel gemerkt dat dit type ook wel eens anders benoemd wordt. AAA batterijen kun je onder andere herkennen aan de aanduiding potlood batterijen, micro batterijen, MN2400, AM-4, UM-4, UM4 en LR03. Waar de LR vandaan komt? LR staat voor Alkaline. Heb je een van deze codes op je huidige AAA batterijen staan in combinatie met alkaline? Dan weet je dus dat je een AAA alkaline batterij hebt. Uiteindelijk komen al deze soorten het op hetzelfde neer. De maat van een AAA batterij is 44,5 X 10,5 mm en ze leveren 1,5 voltage, wat AAA batterijen uitermate geschikt.

Andere batterijen voor de AAA batterij LR03 alkaline

We kunnen ons voorstellen dat het erg vervelend kan zijn om zonder batterijen te zitten. Daarom kan het altijd handig zijn om verschillende soorten in huis te hebben. De meest gangbare batterij die naast de AAA batterij gebruikt wordt is de AA batterij. Gelukkig vind je dit type ook in onze webshop. Ook kun je bij ons terecht als je op zoek bent naar:

Als je regelmatig gebruik maakt van AAA batterijen, is het verstandig om voor een oplaadbare variant te kiezen. Zo vind je in onze webshop ook:

Naast de normale batterijen verkopen wij ook hoortoestelbatterijen.        

AAA batterijen kopen?

Als je de AAA batterijen koopt op hoorbatterijen.nl, ben je verzekerd van langdurige energie van al je apparaten in huis. Wij leveren namelijk alleen maar AAA alkaline batterijen van de hoogste kwaliteit. Heb je verder nog vragen over AAA batterijen? Neem dan gerust contact op door te bellen naar +31 30 8884152 of stuur een mail naar [email protected]. Wij proberen om binnen 24 uur je vraag te beantwoorden.